fbpx

Vi öppnar upp för tvätt/rekond mobilt igen fr.o.m. 1 mars

Vi öppnar upp för tvätt/rekond mobilt igen fr.o.m. 1 mars

Blogg

Fakta

Hur tvättar man en elbil?

Det finns många missuppfattningar gällande tvätt av elbilar. Vi på Carmee har jobbat mycket och länge med tvätt av elbilar så här kommer svaren på de vanligaste frågorna gällande tvätt av elbilar samt även tips på hur du kan tvätta din elbil själv. Vissa tror att det inte går att tvätta elbilar i automattvätt då de kan bli strömförande. Detta är helt fel då alla elbilar går att tvätta i automattvätt. Viktigt att poängtera är dock att vi inte rekommenderar att du tvättar din elbil i en automattvätt.

Läs mer »
Information

Undvik onödiga kostnader vid återlämnande av leasingbil

Leasingperioden börjar ta slut och det börjar bli dags för dig att lämna tillbaka din bil. Du kanske hört om skräckexempel där en leasingtagare fått betala över 40 tkr för några småskador på sin bil vid återlämnandet? Är du osäker på vad du ska göra för att inte råka ut för samma sak? I detta inlägg tipsar vi dig hur du kan undvika onödiga kostnader när du ska lämna tillbaka din leasingbil.

Läs mer »
Fakta

Varför du ska vaxa bilen inför vintern

Solen börjar går ner tidigare och dagarna börjar bli kallare. Vintern är snart på ingång och du står och funderar på om det är nödvändigt att vaxa bilen inför vintern? Svaret är självklart ja och i det här inlägget ska vi berätta mer om varför du bör vaxa din bil inför vintern.

Läs mer »
Information

6 Anledningar varför ni ska outsourca tvätt av er bilflotta

Vissa företag väljer att göra en del underhållsarbete själva av olika anledningar. Antingen för att “vi alltid har gjort det själva”, för att “spara pengar” eller för att “det blir bäst resultat om vi gör det själva”. Att tvätta sina egna bilar är ingenting ni bör göra själva och här kommer 6 anledningar varför så är fallet:

Läs mer »
Nyheter

Bilvård med Hämta/Lämna-service

Vi på Carmee har nyligen lanserat det vi kallar Hämta/Lämna-service av bilvårdstjänster. I det här inlägget berättar vi mer om vad detta innebär och hur vi kan förenkla ditt bilägande genom Hämta/Lämna-service av din bilvård.

Läs mer »
Fakta

Hur tvättar man mikrofiberdukar?

Mikrofiberdukar är både dyra och känsliga vilket innebär att det är viktigt att de tvättas på rätt sätt för att hålla så länge som möjligt. Tar du hand om dina mikrofiberdukar kan de överleva fler än hundra tvättar. Här kommer därför en kort och enkel guide på vad du ska tänka på när du tvättar dina dukar.

Läs mer »
Fakta

Tvätta bilen själv – steg för steg

För dig som tycker det är kul att ta hand om sin egen bil kommer här en guide för hur du på ett skonsamt och proffsigt sätt ser till att exteriören på din pärla är fin och ren. När du ska tvätta din bil själv rekommenderar vi på Carmee att du åker till en så kallad gör-det-själv-hall (GDS-hall).

Läs mer »
Fakta

Den stora guiden om mikrofiberdukar

På Carmee är mikrofiberduken vårt främsta verktyg för att rengöra våra kunders bilar. Med anledning av det, har vi också lagt väldigt mycket tid på att förstå produkten och dess material för att kunna använda den på bästa sätt. Om du är intresserad av att lära dig mer om mikrofiber och mikrofiberdukar har vi i detta inlägg samlat allt du någonsin kan tänkas behöva veta gällande detta material och produkt.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Nacka

Vi fortsätter att utöka vårt serviceområde och öppnar nu upp vår verksamhet i Nacka. Idag och framåt kommer alla ni som bor i Henriksdal, Sickla, Kvarnholmen, Saltjö-Boo, Saltsjöbaden, Ekängen, Ektorp, Lännersta, Björknäs, Boo, Gustavsvik och Orminge att kunna en biltvätt på ett enkelt och miljövänligt sätt.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt på Lidingö

Bor du på Lidingö och inte har tid att tvätta din bil?
Nu kommer äntligen alla invånare i Lidingö kommun att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något roligare!

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Sollentuna

Nu expanderar vi ytterligare och öppnar upp i Sollentuna. Från och med idag kommer alla ni som bor i Sjöberg, Sätra, Kärrdal, Landsnora, Sollentuna, Kista och Viby att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något roligare!

Läs mer »
Fakta

Topp 10 produkter för att tvätta sin bil

Om du är en av dem som gärna vill tvätta din bil själv i en gör-det-själv-hall så finns här en lista med de 10 viktigaste produkterna för att få din bil skinande ren. Med en stadig och stor tvätthink på runt 20 liters volym har du tillräckligt med vatten och schampo för att tvätta även den största bilen.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Bromma

Vi fortsätter bredda vårt serviceområde och näst på tur är Bromma. Nu kommer alltså alla som bor i Äppelviken, Ålsten, Smedslätten, Nockeby, Stora mossen Abrahamsberg, Spånga, Ängby och resterande delar av Bromma att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt Täby

Nu är det dags för oss att bredda vyerna och öppna upp vår verksamhet i Täby. Från och med idag kommer alla ni som bor i som Lahäll, Näsbypark, Ella park, Ensta, Viggbyholm, Hägernäs, Gribbylund och Erikslund att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något mer trivsamt!

Läs mer »
Visar bil som vill ha biltvätt på vintern
Information

Biltvätt på vintern

De flesta undviker helst biltvätt på vintern då det är kallt och bilen ändå blir smutsig direkt efter tvätten. Men det många inte tänker på är att det faktiskt är viktigare med biltvätt på vintern än på sommaren. Detta då bilen på vintern utsätts för så kallat “dubbsmuts”, vilket är smuts som rivs upp från vägbanan från vinterdäck med dubb.

Läs mer »
Carmee ångtvätt av bilar
Information

Ångtvätt av bilar

Vi på Carmee och flera andra aktörer i både Sverige och andra länder använder ångtvätt som metod för att tvätta bilar. Den främsta anledningen till utföra ångtvätt av bilar är att vattenförbrukningen är avsevärt lägre än vid traditionella biltvättsmetoder, vilket medför att metoden möjliggör för mobil biltvätt.

Läs mer »
Vad är rekond?
Fakta

Vad är rekond?

Vad är rekond? Rekond är en förkortning på ordet rekonditionering och på engelska kallas rekond för detailing (USA) och valeting (UK). Vår definition av rekond/bilrekond är att “återställa en bil till nyskick”. Rekond kan dock tolkas på olika sätt och uppfattas som ett relativt brett och vagt begrepp som har olika betydelse hos bilvårdsföretag och personer.

Läs mer »
Nyheter

Desinficera din bil i samband med din biltvätt

I och med nuvarande pandemisituation och spridningen av den nya varianten av coronaviruset, omikron, bör vi alla ta viruset på största allvar och vidta försiktighetsåtgärder. För att hjälpa till att minska smittspridning erbjuder vi nu desinficering som tillval till varje biltvätt.

Läs mer »
Fakta

Vad är bilvård?

Bilvård betyder “att hålla en bil i välfungerande skick” och översätts på engelska till car care. När det talas om bilvård tänker de flesta på biltvätt och rekond men under bilvård ingår även övrigt vårdande av bilen för att förhindra korrosion, slitage och andra skador. Några exempel på detta är vindrutereparationer, lackskador, däckbyte och påfyllning/byte av vätskor.

Läs mer »
Information

Får jag tvätta bilen hemma?

Ja, då det inte finns något generellt förbud mot att tvätta bilen själv hemma i miljöbalken i dagsläget (2021-12-06). Med det sagt bör du undvika att tvätta bilen hemma med rinnande vatten.

Läs mer »

© 2022 Carmee AB

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tvätt!

[bookly-form]