fbpx

Gör dina textilsäten som nya med vår Sätesrengöring!

Gör dina textilsäten som nya med vår Sätesrengöring!
Gör dina textilsäten som nya med vår Sätesrengöring!

Blogg

Utbildning

Hur tvättar man mikrofiberdukar?

Mikrofiberdukar är både dyra och känsliga vilket innebär att det är viktigt att de tvättas på rätt sätt för att hålla så länge som möjligt. Tar du hand om dina mikrofiberdukar kan de överleva fler än hundra tvättar. Här kommer därför en kort och enkel guide på vad du ska tänka på när du tvättar dina dukar.

Läs mer »
Information

Bemanning av tvätthall

Har ditt företag en tvätthall och behöver hjälp med biltvätt eller rekond men inte har personal att utföra tjänsterna? Carmee har lång erfarenhet av bemanning och jobbar i dagsläget med flera stora aktörer och hjälper dessa med en rad olika bilvårdstjänster.

Läs mer »
Information

Vad kostar foliering av bil?

Du kanske har funderat på att foliera din bil men är osäker på hur mycket det faktiskt kostar? Priset att foliera en bil varierar kraftigt beroende på bilmodell, storlek och typ av folie som används. Men för att ge ett riktmärke så kostar en helfoliering av en liten bil (ex. Mini Cooper och Golf) runt 20 tkr inkl. moms och helfoliering av en stor bil (ex. BMW X5, Volvo XC90) runt 30 tkr inkl moms.

Läs mer »
Utbildning

Vad är keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är en typ av lackskydd som bildar en tunn glasliknande hinna på lacken efter att den applicerats och fått härda. Keramiskt lackskydd skyddar och behåller lackens glans och hydrofobicitet en längre tid (oftast flera år) vilket har gjort att det blivit väldigt populär hos bilvårdsintresserade redan från start, när det lanserades på den svenska marknaden runt 2010.

Läs mer »
Utbildning

Hur du tvättar och rekondar din motorcykel

Vi på Carmee är inte bara experter på tvätt och rekond av bilar utan också motorcyklar. Vi har tvättat och rekondat många motorcyklar i Stockholmsområdet och samlat på oss mycket kunskap som vi vill dela med oss av till er. Tillvägagångssättet för tvätt och rekond av motorcykel är snarlikt den för bil men det finns några viktiga skillnader vilka vi tar upp i detta inlägg.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil bilvård i Vaxholm + Åkersberga

Vi har fått många förfrågningar från kunder i både Vaxholm och Åkersberga på senaste tiden, varför vi nu breddar vårt serviceområde ytterligare. Nu kan alltså du som bor i Vaxholm eller Åkersberga boka biltvätt, rekond eller däckbyte så kommer vi till dig och utför vald tjänst.

Läs mer »
Blogg

Olika sätt att skydda lacken – vax, lackskydd eller PPF?

Att skydda lacken på sin bil är för de flesta en självklarhet för att den ska behålla sin glans och undvika att slitas. För några år sedan var det enkelt att skydda sin bil då det enda alternativet som fanns var vax. De senaste åren har dock en rad olika typer av lackskydd och PPF tillkommit varför valet kring vilket skydd du ska välja inte längre är lika självklart.

Läs mer »
Information

Bästa tipsen för att öka bilens värde inför försäljning

Hur väl du förbereder din bil inför försäljning kan göra att du i slutändan får flera tusen mer för din bil än vad du annars hade fått. Flera av oss på Carmee har köpt och sålt flera bilar genom åren och har därför samlat på oss en massa bra tips på hur du kan få så mycket pengar som möjligt vid en försäljning av din bil.

Läs mer »
Information

Vi tvättar din husbil/husvagn i Stockholm

Det är inte särskilt enkelt att hitta aktörer som erbjuder tvätt och rekond av husbilar/husvagnar men vi på Carmee är en av dessa. Fördelen med att välja oss framför våra stationära branschkollegor är att vi kommer till dig och tvättar din husbil så att du slipper lägga tid och energi på att köra fram och tillbaka till deras lokaler.

Läs mer »
Utbildning

5 tips för att göra bilen vårfin

Våren närmar sig med stormsteg, dagarna blir ljusare och därmed kanske du redan märkt hur smutsig din bil är och att det nu är dags att göra den ordentligt ren från vintersmutsen.

Det kanske inte är helt självklart hur du gör din bil redo för våren så här kommer därför 5 tips för hur du gör din bil vårfin:

Läs mer »
Utbildning

Byta däck på bilen själv

Däckbyte (även kallat hjulskifte) är något du själv kan göra om du har rätt kunskap och verktyg. Det är dock viktigt att det görs på rätt sätt då det annars kan få förödande konsekvenser vid ex. ett hjul som lossnar på motorvägen. Om du vill göra ditt däckbyte själv kommer här en guide för hur du gör detta på ett korrekt sätt.

Läs mer »
Nyheter

Carmee – först i Sverige med mobil högtryckstvätt

Efter lång tid och mycket utvecklande kan vi äntligen stoltsera med att vara den enda aktören i Sverige som erbjuder mobil högtryckstvätt!
Efter att ha jobbat med både ångtvätt och högtryckstvätt i ett års tid och utvärderat de båda metoderna noggrant har vi kommit fram till att högtryckstvätt är den bättre av de två metoderna. Vi strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga resultat på det mest miljövänliga sättet, varför högtryckstvätt lämpar sig bättre för vår verksamhet än ångan.

Läs mer »
Information

Spara pengar på era leasingbilar med mobil biltvätt

Tycker du också att kostnaden för skador och onormalt slitage vid återlämnande av företagets leasingbilar är onödigt hög? Varför kan inte medarbetarna ta hand om sina bilar bättre så ni slipper den onödiga kostnaden? Om du också ställt dig dessa frågor, fortsätt läs så berättar vi lösningen för ert företag.

Läs mer »
Utbildning

Varför du ska vaxa bilen inför vintern

Solen börjar går ner tidigare och dagarna börjar bli kallare. Vintern är snart på ingång och du står och funderar på om det är nödvändigt att vaxa bilen inför vintern? Svaret är självklart ja och i det här inlägget ska vi berätta mer om varför du bör vaxa din bil inför vintern.

Läs mer »
Blogg

Carmee lanserar båtvårdsbolaget boatmee

Vi på Carmee har sedan starten kontinuerligt fått förfrågningar från våra kunder att även ta hand om och polera era båtar. Varför vi nu startat upp systerbolaget boatmee som ska hjälpa dig med din båtvård hos dig.

Läs mer »
Visar bil som vill ha biltvätt på vintern
Information

Biltvätt på vintern

De flesta undviker helst biltvätt på vintern då det är kallt och bilen ändå blir smutsig direkt efter tvätten. Men det många inte tänker på är att det faktiskt är viktigare med biltvätt på vintern än på sommaren. Detta då bilen på vintern utsätts för så kallat “dubbsmuts”, vilket är smuts som rivs upp från vägbanan från vinterdäck med dubb.

Läs mer »
Utbildning

Hur tvättar man en elbil?

Det finns många missuppfattningar gällande tvätt av elbilar. Vi på Carmee har jobbat mycket och länge med tvätt av elbilar så här kommer svaren på de vanligaste frågorna gällande tvätt av elbilar samt även tips på hur du kan tvätta din elbil själv. Vissa tror att det inte går att tvätta elbilar i automattvätt då de kan bli strömförande. Detta är helt fel då alla elbilar går att tvätta i automattvätt. Viktigt att poängtera är dock att vi inte rekommenderar att du tvättar din elbil i en automattvätt.

Läs mer »
Information

Undvik onödiga kostnader vid återlämnande av leasingbil

Leasingperioden börjar ta slut och det börjar bli dags för dig att lämna tillbaka din bil. Du kanske hört om skräckexempel där en leasingtagare fått betala över 40 tkr för några småskador på sin bil vid återlämnandet? Är du osäker på vad du ska göra för att inte råka ut för samma sak? I detta inlägg tipsar vi dig hur du kan undvika onödiga kostnader när du ska lämna tillbaka din leasingbil.

Läs mer »
Information

6 Anledningar varför ni ska outsourca tvätt av er bilflotta

Vissa företag väljer att göra en del underhållsarbete själva av olika anledningar. Antingen för att “vi alltid har gjort det själva”, för att “spara pengar” eller för att “det blir bäst resultat om vi gör det själva”. Att tvätta sina egna bilar är ingenting ni bör göra själva och här kommer 6 anledningar varför så är fallet:

Läs mer »
Utbildning

Tvätta bilen själv – steg för steg

För dig som tycker det är kul att ta hand om sin egen bil kommer här en guide för hur du på ett skonsamt och proffsigt sätt ser till att exteriören på din pärla är fin och ren. När du ska tvätta din bil själv rekommenderar vi på Carmee att du åker till en så kallad gör-det-själv-hall (GDS-hall).

Läs mer »
Utbildning

Den stora guiden om mikrofiberdukar

På Carmee är mikrofiberduken vårt främsta verktyg för att rengöra våra kunders bilar. Med anledning av det, har vi också lagt väldigt mycket tid på att förstå produkten och dess material för att kunna använda den på bästa sätt. Om du är intresserad av att lära dig mer om mikrofiber och mikrofiberdukar har vi i detta inlägg samlat allt du någonsin kan tänkas behöva veta gällande detta material och produkt.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Nacka

Vi fortsätter att utöka vårt serviceområde och öppnar nu upp vår verksamhet i Nacka. Idag och framåt kommer alla ni som bor i Henriksdal, Sickla, Kvarnholmen, Saltjö-Boo, Saltsjöbaden, Ekängen, Ektorp, Lännersta, Björknäs, Boo, Gustavsvik och Orminge att kunna en biltvätt på ett enkelt och miljövänligt sätt.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt på Lidingö

Bor du på Lidingö och inte har tid att tvätta din bil?
Nu kommer äntligen alla invånare i Lidingö kommun att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något roligare!

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Sollentuna

Nu expanderar vi ytterligare och öppnar upp i Sollentuna. Från och med idag kommer alla ni som bor i Sjöberg, Sätra, Kärrdal, Landsnora, Sollentuna, Kista och Viby att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något roligare!

Läs mer »
Utbildning

Topp 10 produkter för att tvätta sin bil

Om du är en av dem som gärna vill tvätta din bil själv i en gör-det-själv-hall så finns här en lista med de 10 viktigaste produkterna för att få din bil skinande ren. Med en stadig och stor tvätthink på runt 20 liters volym har du tillräckligt med vatten och schampo för att tvätta även den största bilen.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt i Bromma

Vi fortsätter bredda vårt serviceområde och näst på tur är Bromma. Nu kommer alltså alla som bor i Äppelviken, Ålsten, Smedslätten, Nockeby, Stora mossen Abrahamsberg, Spånga, Ängby och resterande delar av Bromma att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst.

Läs mer »
Nyheter

Lansering av mobil biltvätt Täby

Nu är det dags för oss att bredda vyerna och öppna upp vår verksamhet i Täby. Från och med idag kommer alla ni som bor i som Lahäll, Näsbypark, Ella park, Ensta, Viggbyholm, Hägernäs, Gribbylund och Erikslund att kunna få er bil tvättad på ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt, när och var det passar er bäst. Istället för att spendera tid på biltvätt kan ni nu ägna den åt något mer trivsamt!

Läs mer »
Vad är rekond?
Utbildning

Vad är rekond?

Vad är rekond? Rekond är en förkortning på ordet rekonditionering och på engelska kallas rekond för detailing (USA) och valeting (UK). Vår definition av rekond/bilrekond är att “återställa en bil till nyskick”. Rekond kan dock tolkas på olika sätt och uppfattas som ett relativt brett och vagt begrepp som har olika betydelse hos bilvårdsföretag och personer.

Läs mer »
Nyheter

Desinficera din bil i samband med din biltvätt

I och med nuvarande pandemisituation och spridningen av den nya varianten av coronaviruset, omikron, bör vi alla ta viruset på största allvar och vidta försiktighetsåtgärder. För att hjälpa till att minska smittspridning erbjuder vi nu desinficering som tillval till varje biltvätt.

Läs mer »
Utbildning

Vad är bilvård?

Bilvård betyder “att hålla en bil i välfungerande skick” och översätts på engelska till car care. När det talas om bilvård tänker de flesta på biltvätt och rekond men under bilvård ingår även övrigt vårdande av bilen för att förhindra korrosion, slitage och andra skador. Några exempel på detta är vindrutereparationer, lackskador, däckbyte och påfyllning/byte av vätskor.

Läs mer »
Information

Får jag tvätta bilen hemma?

Ja, då det inte finns något generellt förbud mot att tvätta bilen själv hemma i miljöbalken i dagsläget (2021-12-06). Med det sagt bör du undvika att tvätta bilen hemma med rinnande vatten.

Läs mer »

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]