fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Hur tvättar man en elbil?

Det finns många missuppfattningar gällande tvätt av elbilar. Vi på Carmee har jobbat mycket och länge med tvätt av elbilar så här kommer svaren på de vanligaste frågorna gällande tvätt/rekond av elbilar samt även tips på hur du kan tvätta din elbil själv.

Tål elbilar vatten?

Det korta svaret är ja.
Missuppfattningen att de inte skulle göra det grundas i att de flesta av oss sedan barnsben blivit tillsagda att aldrig använda el nära vatten. Därför kan tvätt av elbil uppfattas som något riskabelt och farligt. Det som många inte tänker på är att elbilar måste uppfylla samma strikta regler och tester som bilar med förbränningsmotorer. Några av dessa tester innebär bl.a. att bilarna utsätts för samma mängd regn som vid översvämningar vilket innebär att elbilar inte har några som helst problem att klara en biltvätt.

Kan en elbil tvättas i automattvätt?

Vissa tror att det inte går att tvätta elbilar i automattvätt då de kan bli strömförande. Detta är helt fel då alla elbilar går att tvätta i automattvätt. Viktigt att poängtera är dock att vi inte rekommenderar att du tvättar din elbil i en automattvätt. Detta då borstarna i vissa av biltvättarna kan göra repor i lacken som gör lacken matt och tråkig. För att få en fin, blank lack igen behöver du polera den.

Hur tvättar jag min elbil själv?

Det är egentligen ingen skillnad att tvätta elbil som att tvätta vanliga bilar. Om du vill tvätta din elbil själv med högtryckstvätt är det dock viktigt att du inte sprutar vatten i ladduttaget. Se även till att inte ladda bilen samtidigt som du tvättar den. Vill du tvätta runt ladduttaget rekommenderar vi att du använder en APC (All Purpose Cleaner) som du sprutar i en mikrofiberduk och sedan rengör ytan med. Utöver detta ska du självklart vara försiktig med rengöringsmedel i närheten av elektroniken inuti bilen vilket också gäller för andra bilar.

Vill du lära dig mer om hur du tvättar din bil själv så kika in vår steg för steg-guide för utvändig tvätt här: LÄNK

Följ oss på SoMe

Har du inte tid eller ork att själv tvätta din elbil? Vill du ha den tvättad av någon som är expert på tvätt av elbilar? 
Boka en rekond hos dig på LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]