fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Bästa tipsen för att öka bilens värde inför försäljning

Hur väl du förbereder din bil inför försäljning kan göra att du i slutändan får flera tusen mer för din bil än vad du annars hade fått. Flera av oss på Carmee har köpt och sålt flera bilar genom åren och har därför samlat på oss en massa bra tips på hur du kan få så mycket pengar som möjligt vid en försäljning av din bil. 

Om du leasar din bil kan även tipsen nedan användas vid återlämning av bilen då du kan få betala mellanskillnaden om andrahandsvärdet sjunkit för mycket på den.

1. Rekonda bilen på både in- och utsidan

Att hålla sin bil ren och fräsch både på insidan och utsidan gör att du minimerar risken för rost och slitage. Men det är framförallt inför en försäljning som bilen behöver en uppfräschning. Att endast tvätta bilen noggrant räcker oftast om du har en bil som bara kostar några tusen men om du har en fin bil rekommenderas att du rekondar din bil så att den blir så nära nyskick som möjligt. På utsidan ska lacken poleras för att få bort tvättrepor och få tillbaka nybilsglansen. På insidan ska vartenda litet smutskorn bort och plastytor ska behandlas med vinylglans för att de ska återfå sin lyster. 

Tänk även på att göra rent motorrummet då köparen ev. kommer vilja öppna huven och kika in där.

2. Korrekt ifylld servicebok

Förutom att din bil är ren och fin så är en korrekt ifylld servicebok det viktigaste inför en försäljning. Om serviceboken saknas, eller att det visar sig att serviceintervallen inte kan styrkas på något annat sätt minskar intresset kraftigt hos de flesta köpare. Att din bil servats hos en auktoriserad märkesverkstad är självklart ett plus i kanten. Om serviceboken istället saknas kan du räkna med att värdet på din bil sjunker med rätt många tusenlappar. Vem vill chansa på att köpa en begagnad bil där ägaren kanske slarvat med servicen?

Är din bil nyligen servad rekommenderas att du nämner detta i annonsen då många köpare föredrar att köpa en nyservad bil.

3. Reparera lackskador och stenskott

Din bil kan få stenskott både på vindrutan och huven som är viktiga att åtgärda direkt. Stenskotten på vindrutan kan snabbt göra att rutan spricker vilket blir betydligt dyrare än att laga ett stenskott. Att sälja en bil med en stor spricka på vindrutan drar ner helhetsintrycket hos en potentiell köpare. Om istället har fått stenskott på huven är det viktigt att lägga i dessa med ett lackstift så att det inte börjar rosta. Speciellt inför en försäljning då även detta förstör helhetsintrycket om de inte är åtgärdade. För att skaffa ett lackstift med rätt färg rekommenderar vi att du vänder dig till en återförsäljare av ditt bilmärke.

Om din bil har parkeringsskador eller andra skador och bucklor brukar det oftast löna sig att dessa åtgärdas innan en försäljning. Helst genom ditt försäkringsbolag om det går, alternativt att du betalar reparationen privat. Detta är framförallt viktigt för dig som leasar din bil då leasingföretagen tar en betydligt högre avgift för att åtgärda lackskador än en plåtverkstad eller lackeringsfirma

4. Spara och ha ordning på alla papper

Det kan lätt bli en del papper att hålla reda på till din bil. Se därför till att fixa en plastmapp eller liknande att spara alla besiktningsprotokoll och kvitton till din bil. Lättast tycker vi är att spara dessa i handskfacket då det är lätt att fylla på med nya protokoll och kvitton då du oftast har bilen med dig när du får dessa. Viktigt dock att du inte sparar registreringsbeviset i handskfacket vilket tyvärr många gör. Om din bil då skulle bli stulen kan tjuven skriva över din bil på någon annan med registreringsbeviset vilket kan bli riktigt jobbigt.

5. Undvik dålig lukt

Det finns många saker som gör att en bil börjar lukta dåligt och för en som är van med lukten kan den inte märkas särskilt mycket. För en potentiell köpare kan dock dålig lukt helt påverka om hen vill köpa bilen eller inte. Se därför till att om din bil luktar det minsta dåligt, få bort denna lukt innan försäljning. Ibland kan det räcka med en ordentlig invändig tvätt men oftast behöver du även rengöra dina säten med textilrengöringsmaskin (om den har textilsäten) samt även använda dig av en ozonmaskin för att få bort lukten. En ozonmaskin är oftast ganska dyr att köpa så ta hjälp av ex. Carmee eller annan bilvårdsaktör som har sådana maskiner och kan hjälpa dig med detta. 

Att försöka dölja dålig lukt med parfym, doftgranar eller liknande är en dum idé då dessa aldrig döljer den dåliga lukten och gör det tydligare för vissa spekulanter att det är en lukt du försöker dölja.  

Följ oss på SoMe

Om du inte redan gjort det, se till att följa oss på Facebook (https://www.facebook.com/carmee.se) och Instagram (https://www.instagram.com/carmee.se/) för att hålla koll på de allra senaste nyheterna från Carmee.

Vill du öka din bils värde inför en försäljning och behöver hjälp med att få den i nyskick och ev. få bort dålig lukt?

Boka då rekond hos dig idag på LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]