fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

6 Anledningar varför ni ska outsourca tvätt av er bilflotta

Vissa företag väljer att göra en del underhållsarbete själva av olika anledningar. Antingen för att “vi alltid har gjort det själva”, för att “spara pengar” eller för att “det blir bäst resultat om vi gör det själva”. Att tvätta sina egna bilar är ingenting ni bör göra själva och här kommer 6 anledningar varför så är fallet:

1. Fokusera på “core business”

När ert företag var mindre och ni endast hade några få företagsbilar tänkte ni kanske att det inte tar så lång tid och att vi kan spara in lite pengar genom att tvätta bilarna själva. När företaget sedan vuxit och ni fått en större bilflotta tar biltvättandet betydligt mer av er tid som ni istället hade kunna lägga på annat. Även fast ni kanske har sagt till medarbetarna att de ska tvätta sina bilar själva utanför arbetstid är det främst under arbetstid som biltvättandet faktiskt utförs. Att åka fram och tillbaka till automattvätten tar ca 30 min och görs detta varannan vecka är det 26 timmar som dina medarbetare lägger på biltvätt varje år. Denna tid hade de istället kunna lägga på något betydligt mer värdeskapande för ert företag än biltvätt.

Om er bilflotta är stor kan det även ta onödigt mycket tid för bilansvarige att hålla koll på logistiken kring biltvättandet. Hur länge sedan tvättades bilarna sist? Vems tur är det att tvätta bilen denna vecka? Frågor som är jobbiga att hantera och som lätt kan lösas med en mobil biltvättspartner som ex. Carmee som löser denna logistik åt er.

2. Ni får en renare bilflotta

Outsourcar ni biltvätt av er flotta till ett företag som ex. Carmee kommer era bilar garanterat att vara renare. Ni kanske har en bra deal på automattvätt genom bensinstationskedjan ni tankar era bilar hos. Problemet med denna typ av tvätt är att medarbetarna själva behöver köra med bilen till tvätten. Det är både tidskrävande samt att insidan av bilen nästan aldrig blir rengjord då medarbetarna själva måste städa den.

Låter ni istället Carmee tvätta era bilar kommer de garanterat att vara rena då vi kommer på utsatt tid och intervall som passar just er samt att vi även tvättar både insidan och utsidan av era bilar till ett konkurrenskraftigt pris. Vi vaxar också alltid de bilar vi tvättar vilket medför att lacken blir hydrofobisk och smutsavstötande vilket i sin tur leder till att bilarna håller sig rena längre.

3. Sänka era kostnader

Om ni går i tankarna att investera i egen tvätthall och/eller utrustning för tvätt vet vi som är i branschen att dessa kostnader fort blir höga. Både tiden ni behöver lägga på att fixa en tvätthall och utrustning men också hallen och utrustningen i sig betalar av sig först efter många års användande. Om ni inte heller planera att stanna i samma lokaler i många år framöver blir det en stor kostnad som kan vara svår att få tillbaka pengar på.

Ett bättre alternativ är att ta kontakt med en aktör som är proffs på tvätt av bilflottor. De har med sig all utrustning och medel som behövs och ser även till att alla regler och krav gällande miljö uppfylls. Det blir då istället en kostnad som är enklare att hantera och prognostisera.

4. Förbättra er varumärkesimage

Om ni är ett företag som har brandat era bilar med er logga och andra snygga dekaler så vill ni självklart synas på bästa möjliga sätt mot alla som ser era bilar. Om era bilar då skulle vara smutsiga spelar det ingen roll hur mycket pengar ni lagt på dekalerna då dessa knappt syns bakom all smuts. Se då till att få ut maximalt med nytta av dekalerna på era bilar genom att försöka hålla dessa så rena som möjligt.

Vi på Carmee har jobbat länge med tvätt av olika typer av bilar och vet hur bilar med dekaler ska hanteras för att dessa inte ska ta skada under tvätt.

5. Era bilar håller längre/lägre kostnad vid återlämnande av leasingbil

En bil som sällan tvättas tar fort skada och börjar rosta av all smuts, salt, asfalt och andra föroreningar som finns på våra vägar. Speciellt under vintern när vägarna saltas är det viktigt att bilar tvättas då saltet snabbar på korrosionsprocessen.

Leasingföretagen tar oftast ordentligt betalt för skador och onormalt slitage på leasingbilar vilket innebär att kontinuerlig tvätt även är viktigt för leasingbilar. En smutsig leasingbil hanteras i regel  mer vårdslöst av sin användare, vilket också gör regelbunden tvätt viktigt för att undvika extra kostnader för skador och onormalt slitage av leasingbilar.

6. Bli ett mer miljövänligt företag

Det börjar bli en vana för både konsumenter och företag att titta på hur miljövänliga de olika produkterna/tjänsterna är vid köp. Att jobba med ett miljövänligt biltvättsföretag är något som ert företag kan stoltsera med och hjälpa er att förbättra ert företags image.

Få både en miljövänligare och renare bilflotta med Carmee

Kontakta oss genom vår företagssida så hittar vi en lösning för tvätt av era bilar som passar just er LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]