fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Vi tvättar din husbil/husvagn i Stockholm

Det är inte särskilt enkelt att hitta aktörer som erbjuder tvätt och rekond av husbilar/husvagnar men vi på Carmee är en av dessa. Fördelen med att välja oss framför våra stationära branschkollegor är att vi kommer till dig och tvättar din husbil så att du slipper lägga tid och energi på att köra fram och tillbaka till deras lokaler. Oftast kommer man på att husbilen ska tvättas efter att säsongen är slut och den står förvarad och avställd, vilket gör det extra skönt att slippa ställa på husbilen och köra iväg för att få den tvättad.

Vad kostar det att tvätta en husbil/husvagn?

Nedan finner du våra priser inklusive utkörning (hela Storstockholm) och moms:

 • Utvändig tvätt (inkl. tak) – 2499 kr (+999 kr för extra smutsig)
  Utsidan av din husbil samt karmar tvättas av med alkalisk avfettning, schamponeras med vaxschampo, torkas av och däckglans appliceras. 
 • Invändig rekond – 5999 kr (999 kr/h för extra smutsig)
  Insidan av din husbil dammsugs noggrant, vinyl och plastdetaljer torkas av, fönster putsas och textilsäten rengörs med textilrengöringsmaskin. 
 • Utvändig rekond – 8999 kr (+999 kr för extra smutsig)
  Utsidan av din husbil tvättas av noggrant i enlighet med stegen under Utvändig tvätt och därefter poleras och vaxas din husbil. 
 • Helrekond – 12 999 kr (+999 kr/h för extra smutsig)
  Samma steg som i Invändig- och Utvändig rekond fast till ett mer förmånligt pris. Din husbil blir som nytt och perfekt att göra om det ska säljas eller att du vill ha tillbaka känslan när det var nytt. 
 • Lackförsegling – 12 999 kr
  Likt Utvändig rekond tvättas utsidan av din husbil noggrant och poleras för att få bort glansen. Slutligen appliceras Koch-Chemies Ceramic Allround C0.02 med hållbarhet upp till 3 år.
  Kräver att din husbil kan stå på en skyddad plats med tak för att behandlingen ska kunna utföras. 
 • Luktsanering – 1499 kr
  Om din husbil luktar illa invändigt och du inte kan få bort lukten är detta något för dig. Görs alltid i samband med Invändig rekond för bästa resultat.

   

  Har du frågor om tvätt eller rekond av din husbil eller husvagn får du gärna höra av dig till oss på [email protected].

Att tänka på vid tvätt av husbil/husvagn

Att tvätta en husbil eller husvagn är inte samma sak som att tvätta en bil då de oftast är känsligare vilket vi på Carmee har koll på då vi har lång erfarenhet av att tvätta båda typer av fordon.

Här kommer en lista på saker vi brukar tänka på vid tvätt av husbilar men som du också kan ha användning för om du vill tvätta din husbil själv:

 • Undvik automattvätt för lastbilar – de är inte lämpliga för husbilar då borstarna är för hårda och rengöringsmedlen är för starka. Välj istället specialtvättar för husbilar och använd lämpliga rengöringsmedel.
 • Börja alltid med taket när du tvättar utsidan – för att undvika dubbeljobb då smutsen från taket annars rinner ner på sidorna om du rengjort dessa först.
 • Var försiktig med högtryckstvätten – det går bra att använda högtryckstvätt så länge du håller dig borta från tätningar, ventilationsgaller och framförallt kylskåpets ventilation och värmarens skorsten.
 • Använd inte för starka medel – de medel som bilvårdsföretag använder till personbilar är oftast för starka för husbilar varför det är viktigt att du antingen späder ut medlen ordentligt eller använder medel som är ämnade för husbilar. 
 • Använd ett mikrofiberöverdrag på din tvättborste – vanliga tvättborstar repar lacken på din husbil varför vi alltid använder överdrag av mikrofiber för att vara mer skonsamma mot lacken. Det finns många olika överdrag på marknaden och vi rekommenderar ex. denna från Autodude: (https://www.autodude.se/sv/produkt/borstoverdrag_mafra_condom_brush_cover
 •  
 • Var försiktig när du putsar akrylglas – på en husbil finns ofta fönster i akrylglas som är betydligt känsligare än vanliga fönster gjorda i glas. Tänk därför på att använda ett milt fönsterputsmedel och tryck lätt med mikrofiberduken när du putsar dessa.
 • Vaxa/lackskydda din husbil regelbundet – detta för att lacken ska behålla sin glans, skyddas mot väder och vind samt gör det lättare att tvätta den framöver.

Hur ofta ska jag tvätta min husbil?

Det beror på hur mycket du kör med den och var den står parkerad. Men för att ge ett riktmärke så ska den tvättas minst en gång innan säsong och en efter säsong. Men gärna även någon gång under säsong och då framförallt om den även används andra perioder än sommaren. Gällande vax/lackskydd rekommenderas detta att göras i samband med tvätt före och efter säsong. 

Får jag tvätta min husbil hemma?

Det finns inget förbud mot att tvätta sin husbil eller bil hemma men det bör undvikas då spillvattnet rinner ut i dagvattensystemet och förorenar våra vattendrag och sjöar. Om du verkligen måste tvätta din husbil hemma rekommenderas att du gör det på gräsmattan eller en grusplan så att spillvattnet filtreras genom marken innan det når ut i närmsta vattendrag.
Vi har faktiskt skrivit ett inlägg om “hemmatvätt” av fordon för dig som vill läsa mer om detta: https://carmee.se/far-jag-tvatta-bilen-hemma/ 

Ett bättre alternativ är att låta Carmee komma till dig och tvätta din husbil då vi samlar upp allt spillvatten, suger upp det i en tank i vår servicebil som vi sedan kör och tömmer i en anläggning med reningsverk.

Följ oss på SoMe

Om du inte redan gjort det, se till att följa oss på Facebook (https://www.facebook.com/carmee.se) och Instagram (https://www.instagram.com/carmee.se/) för att hålla koll på de allra senaste nyheterna från Carmee.

Vill du ha hjälp med att tvätta/rekonda din husbil hos dig?

Kontakta oss då idag på [email protected] så bokar vi in en tid där vi kommer ut till dig och hjälper dig med ditt fordon.

 

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]