fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Vad kostar foliering av bil?

Du kanske har funderat på att foliera din bil men är osäker på hur mycket det faktiskt kostar? Priset att foliera en bil varierar kraftigt beroende på bilmodell, storlek och typ av folie som används. Men för att ge ett riktmärke så kostar en helfoliering av en liten bil (ex. Mini Cooper och Golf) runt 20 tkr inkl. moms och helfoliering av en stor bil (ex. BMW X5, Volvo XC90) runt 30 tkr inkl moms. Vi rekommenderar att inte försöka välja det billigaste alternativet då dessa aktörer inte är lika noggranna och även kan skada lacken till skillnad från de dyrare och mer professionella aktörerna. Ska du foliera en transportbil eller en bil du inte är så rädd om spelar slutresultatet inte lika stor roll och du kan välja en billigare aktör men för dig som ska helfoliera din ögonsten så välj en aktör du har förtroende för i första hand.

Vad kostar det att montera PPF på bil?

PPF (“Paint Protection Film” eller även kallad “Skyddsfilm” på svenska) är oftast både dyrare och svårare att montera en vanlig folie vilket innebär att priset då också är högre. Att helfoliera en bil med PPF kostar runt 40 tkr inkl moms och uppåt. Vanligare är dock att man endast folierar utsatta delar av bilen med PPF och då varierar priset allt mellan 1-40 tkr inkl moms. Även här gäller samma tankesätt kring val av aktör som vi nämnt ovan.

5 snabba fakta kring foliering

Om du är intresserad av att foliera din bil kommer här 5 saker som kan vara bra att tänka på:

  1. Folie håller i ungefär 3 år innan den behöver bytas – men beror självklart också på hur du sköter om din bil.
  2. Priset på folie varierar beroende på färg – för mer avancerade färger så som ex. pearl eller Vario Chrome är oftast priset minst 3 tkr högre än vanligare färger.
  3. Det tar ca 2-3 dagar att helfoliera en bil – beror på en rad olika faktorer men seriösa aktörer behöver nästan alltid minst jobba med bilen i 2 dagar.
  4. Foliera inte en bil med lacksläpp eller rost – folien fäster inte lika bra på dessa bilar och den döljer heller inga ojämnheter så resultatet blir därmed inte bra och rekommenderas därför inte.
  5. Du behöver inte anmäla till Transportstyrelsen att du har bytt färg på bilen – detta behöver inte göras i och med att det inte är en permanent förändring att foliera sin bil. 
  6.  

Varför foliera sin bil?

Nedan punktar vi upp de enligt oss viktigaste fördelarna med varför du ska foliera din bil:

  • Du vill byta färg på din bil utan att behöva betala dyra pengar för att lacka om den.
  • Du vill skydda din bil mot stenskott och annat slitage.
  • Du vill sticka ut från mängden med en unik färg eller mönster på din bil.
  • Får du en skada på din bil eller vill byta färg går det snabbt och enkelt att riva av folien och lägga på ny.

Kan Carmee hjälpa mig att foliera min bil?

Vi har tidigare erfarenhet av foliering och har bl.a. folierat alla våra servicebilar själva. Men för tillfället erbjuder vi inte foliering av bilar men det kan komma att ändra sig i framtiden beroende på efterfrågan hos våra kunder.

Vill du också ha din bil folierad och önskar att Carmee hjälper dig med detta? Maila oss då gärna på [email protected]

Följ oss på SoMe

Om du inte redan gjort det, se till att följa oss på Facebook (https://www.facebook.com/carmee.se) och Instagram (https://www.instagram.com/carmee.se/) för att hålla koll på de allra senaste nyheterna från Carmee.

Boka då bilvård hos dig idag på LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]