fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Slipp krånglet med däckbyten - Carmee lanserar mobilt däckbyte och däckhotell

Vi fortsätter att gasa på och breddar nu vårt tjänsteutbud till hösten med två nya tjänster: Däckbyte och Däckhotell. Slipp krånglet med att byta dina däck själv eller bära in dom i bilen och köra till en däckverkstad. Nu kan du istället sitta hemma, på jobbet eller någon annanstans där det passar dig och få däcken bytta på din bil. Om du inte vill eller har plats att förvara dina hjul själv har vi även ett däckhotell strax utanför Stockholm ditt dina hjul fraktas och förvaras. Hjulen är självklart försäkrade under förvaringen.

Hur fungerar däckbytet?

Vi utför däckbytet där det passar dig. Antingen hemma, på jobbet eller någon annan plats som passar dig. I samband med däckbytet kontrollerar vi lufttrycket i dina däck samt drar åt hjulbultarna med momentnyckel för att säkerställa att de är åtdragna med rätt moment.

Förvara din däck i vårt däckhotell

Om du är intresserad av att vi även ska förvara dina hjul till nästa säsong hjälper vi dig självklart även med detta. Innan dina hjul förvaras i däckhotellet tvättas och kontrolleras dessa. Vårt däckhotell är säkrat och innehar alla relevanta försäkringar för att dina hjul ska vara så trygga som möjligt under förvaringen.

Tips inför höstens däckbyte

Det är inte helt lätt att hålla koll på alla datum och vad som gäller så här kommer en snabbguide över vad som är bra att tänka på inför höstens däckbyte:

  • Dubbdäck från 1 oktober – om du har dubbdäck så får du byta dessa först från 1 oktober och framåt.
  • Krav på vinterdäck från 1 december – om vinterväglag råder (minusgrader, is och/eller snö) så måste du ha vinterdäck på din bil från 1 december och framåt.
  • Byt till vinterdäck när dagstemperaturen är stadigt under 10 grader – om du har friktionsdäck/odubbade vinterdäck rekommenderas att du byter till dessa redan då dagstemperaturen ligger stabilt på en nivå under 10 grader. Då slits dessa mindre samtidigt som du är redo för vintern i god tid.
  • Se till att byta däck innan de första frostnätterna – generell regel är att när de första frostnätterna kommer så är det kaos på i princip alla däckverkstäder i landet. Se därför till att byta dina däck innan de första frostnätterna och slipp kaoset som annars kommer uppstå med att hitta tid för ditt däckbyte.

 

Följ oss på SoMe

Om du inte redan gjort det, se till att följa oss på Facebook: LÄNK och Instagram: LÄNK för att hålla koll på de allra senaste nyheterna från Carmee.

Vill du slippa krånglet med ditt däckbyte till hösten? 

Boka då Däckbyte eller Däckhotell + byte på LÄNK

 

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]