fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Carmee - först i Sverige med mobil högtryckstvätt

Efter lång tid och mycket utvecklande kan vi äntligen stoltsera med att vara den enda aktören i Sverige som erbjuder mobil högtryckstvätt! 

Efter att ha jobbat med både ångtvätt och högtryckstvätt i ett års tid och utvärderat de båda metoderna noggrant har vi kommit fram till att högtryckstvätt är den bättre av de två metoderna. Vi strävar alltid efter att erbjuda bästa möjliga resultat på det mest miljövänliga sättet, varför högtryckstvätt lämpar sig bättre för vår verksamhet än ångan. 🚿

Hur samlar ni upp spillvattnet med mobil högtryckstvätt?

Du kanske tänker att det blir en massa spillvatten på marken när vi tvättar med högtryck och undrar hur vi samlar upp allt vatten? Vi har nämligen utvecklat en “bassängliknande” matta som vi kör upp våra kunders bilar på. Denna matta har kanter och är tillräckligt stor för att det inte ska skvätta vatten på marken när vi tvättar bilar på den. För att sedan samla upp allt spillvatten som hamnat på mattan använder vi oss av en pump och suger upp spillvattnet i våra servicebilar. Vi kör sedan spillvattnet till vår bilvårdslokal där vi tömmer det genom ett reningsverk som renar bort alla tungmetaller och miljögifter.
Kan slutligen tilläggas att vi fått metoden godkänd av Stockholms Miljökontor och de kommuner vi är verksamma inom.

Varför slutar ni med ångtvätt?

Här kommer de främsta anledningarna till att vi lämnar ångtvätt och går över till högtryckstvätt:

  • Förbränning av diesel/HVO – för att kunna bedriva mobil ångtvätt krävs ångmaskin med dieselbrännare som klarar av att bygga upp det höga tryck (ca 10 bar) som behövs för att rengöra bilar med ånga. Dieselbrännaren kräver alltså diesel/HVO för att fungera. Trotts att förbränningen av diesel (HVO i vårt fall) är låg (ca 0,5 L/h) så är det mindre miljövänligt att förbränna en liten mängd HVO och använda ca 5 liter vatten/tvätt med ångtvätt än att inte förbränna någon HVO och använda 50-60 liter vatten/tvätt med högtryckstvätt. 
  • Risk för brännskador – i och med den höga värmen i ångan (ca 80 grader vid pipen) är det lätt att bränna sig gör väldigt ont och är något vi råkat ut för flera gånger. 🙈
  • Risk för repor – om personen som tvättar bilen inte har rätt teknik och/eller att bilen är väldigt smutsig med lera eller annan löst sittande smuts finns det risk att repa bilen som tvättas. 
  • Tidskrävande och tungt – till skillnad från högtryckstvätt så tar ångtvätt både mer tid och är mer fysiskt krävande.

Tiden med ångtvätt har varit väldigt lärorik och vi tar nu steget till att bli ett ännu miljövänligare och professionellare bilvårdsföretag! 🚀💪

Vill du lära dig mer om hur du tvättar din bil själv så kika in vår steg för steg-guide för utvändig tvätt här: LÄNK

Följ oss på SoMe

Om du inte redan gjort det, se till att följa oss på Facebook: LÄNK  och Instagram: LÄNK för att hålla koll på de allra senaste nyheterna från Carmee.

Boka bilvård hos dig på LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]