fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Varför du ska vaxa bilen inför vintern

Solen börjar går ner tidigare och dagarna börjar bli kallare. Vintern är snart på ingång och du står och funderar på om det är nödvändigt att vaxa bilen inför vintern? Svaret är självklart ja och i det här inlägget ska vi berätta mer om varför du bör vaxa din bil inför vintern.

Vad gör vax för lacken?

Tidigare fanns enbart det klassiska carnauba vaxet men på senare år har det dykt upp en rad olika typer av vax och förseglingar. Det primära syftet för alla dessa är att skapa en glansig och vattenavstötande yta som gör det svårare för smuts att fastna på din bil. Vaxet är framförallt viktigt på vintern då det är smutsigare på vägarna delvis på grund av användandet av dubbdäck som river upp vägarna samt vägsalt som snabbar på korrosionen av din bils lack.

Tre argument varför du ska vaxa din bil inför vintern

    1. Skyddar mot vägsalt – vägsalt behöver användas på vintern för att hålla våra vägar isfria men dessvärre påskyndar det även att lacken på din bil korroderar. Ett skyddande lager med vax håller vägsaltet borta från lacken.
    2. Lättare att tvätta – i och med vaxets vattenavstötande egenskaper gör det även så att smuts inte fastnar lika lätt på din bil. Den blir alltså lättare att tvätta samtidigt som du inte behöver använda lika starka medel för att få din bil ren. Alltså både mindre jobb samt bättre för miljön.
    3. Återfår nybilsglansen – din bil återfår samma glans och lyster som när den var ny. Ditt bilägande blir mycket trevligare med en fin och glansig bil som du är stolt över att åka runt i.

Missuppfattning att vax/förseglingar gör din bil repfri

En vanlig missuppfattning bland bilägare är att vax/förseglingar gör din bil repfri. Detta stämmer tyvärr inte. Vissa typer av förseglingar skyddar dock en aning mot repor men det är knappt märkbart. Om du vill komma så nära en repfri bil som möjligt är PPF (skyddsfilm) det bästa alternativet. Det är en plastfilm som klistras fast på bilen, oftast på fronten och backspeglar för att skydda mot stenskott men gör också att ytan blir tåligare mot repor. Om du vill ha PPF på din bil och bor i Stockholmsområdet rekommenderar vi WrapZone: https://www.wrapzone.net/ men det finns även många andra duktiga firmor som jobbar med PPF.

Boka Utvändig rekond/Helrekond för att skydda din bil inför vintern

Om du bokar Utvändig rekond eller Helrekond hos Carmee polerar vi bort lättare tvättrepor från din bil och applicerar ett vax som håller upp till 6 mån. Din bil blir som ny igen på utsidan samtidigt som du skyddar din bil under hela vintern.

Se till att boka en Utvändig rekond/Helrekond idag och skydda din bil i vinter på LÄNK

 

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]