fbpx

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Trött på att det är fullt med pollen på din bil? Boka en Minirekond hos dig idag!

Vad är bilvård?

Bilvård betyder “att hålla en bil i välfungerande skick” och översätts på engelska till car care. 

När det talas om bilvård tänker de flesta på biltvätt och rekond men under bilvård ingår även övrigt vårdande av bilen för att förhindra korrosion, slitage och andra skador. Några exempel på detta är vindrutereparationer, lackskador och däckbyte.

Varför bilvård?

God bilvård ger inte bara tillfredsställelse för bilägaren utan är också viktigt för att förlänga bilens livslängd och öka dess andrahandsvärde. Bilar utsätts kontinuerligt för yttre påfrestningar såsom damm, insekter, grus, salt, vatten och solljus som sliter på lack, rutor och kaross. För att undvika korrosion och slitage krävs regelbunden biltvätt och rekond av sin bil samtidigt som skador i lack och rutor repareras omedelbart för att inte förvärras. Det är även viktigt att däck med tillräckligt mönsterdjup och rätt typ sitter på beroende av säsong.

Vad ingår i bilvård?

  • Biltvätt – Bilen bör tvättas regelbundet året om för att skydda mot korrosion och slitage. Se till att tvätta din bil mer frekvent på vintern då bilen blir smutsigare fortare.
  • Rekond – Noggrann tvätt, polering och vaxning/lackskydd av bil för att öka glansen och skydda lacken. 
  • Vindrutereparationer – Får du stenskott på din bils vindruta är det viktigt att dessa lagas omgående. Detta så att det inte bildas sprickor som medför att rutan behöver bytas. Det är både en dyr och onödig kostnad som kan undvikas om stenskotten lagas så fort som möjligt.
  • Påfyllning av spolarvätska – Att säkerställa att bilen har spolarvätska är viktigt då sikten annars kan försämras om vädret är dåligt eller att smuts fastnar på vindrutan.
  • Lackskador – Skador på lacken försämrar inte bara bilens utseende utan kan även leda till korrosionsangrepp då lackens skyddande egenskaper försämras vid skador.
  • Däckbyte Att exempelvis ha vinterdäck under sommaren eller får lågt mönsterdjup försämrar däckets grepp och kan medföra en fara för dig själv och andra i trafiken. Säkerställ därför kontinuerligt att dina däck har tillräckligt mönsterdjup (minst 1,6 mm på sommardäcken och 3,0 mm på vinterdäcken) samt att du har rätt typ av däck beroende på säsong.

Vill du ha hjälp med din bilvård?

Låt oss på Carmee hjälpa dig med din bilvård genom att boka någon av våra tjänster idag LÄNK

© 2024 Carmee AB

Kontakt

Kontakt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på valfri tjänst!

[bookly-form]